Huringen IF                      stadig bedre!           

                                                                           

Austad - Huringen 0-1 (0-1)

30.03.2017

0-1 43 min Emil (Nils Otto) 

Så var det klart for seriepremiere 2017. Alltid litt spennende med første kamp. Begge lag gleder seg som regel til å komme i gang igjen og det blir mer kjemping enn fin spill. Noe Emil poengterte i garderoben før kamp. Som alltid har han helt rett i sin kampanalyse før kampen. Han imponerer stort her. Han får guttene til å være godt forberedt på kampbilde når de går på banen. Vi må også takke Austad for sin omtale av oss på sin facebookside før kampen. De kåret oss til det mest usympatiske lag som hadde vunnet 5 div noen gang. Noe vi tok til oss før kampen og ønsket å gjøre noe med. Det synes jeg guttene gjorde til punkt og prikke. Sjelden har guttene hatt mer fokus på kun kampen og ikke alt annet de ikke får gjort noe med. Det som er litt morsomt var at Austad selv tok over tronen som divisjonens mest usympatiske lag. Selv med tre dommere og en fjerde som kampobservatør synes Austad at de var de beste til å dømme kampen selv. De dømte kampen i samtlige 90 min. Helt utrolig, men når sant skal sies var de meget sympatiske etter kampen det skal de ha. De har også en meget sympatisk trener i Osman Nyan den gamle SIF kjempen.

Så over til det som betyr noe selve kampen. Første 15 min er det stillingskrig før vi sakte, men sikkert tar over mer og mer av kampen.  Vi er bunnsolid fra keeper til angrep. Vår nye forsvarsfirer har fullstendig kontroll på Austad. De skaper null og niks i åpent spill. I løpet av 45 min slipper de til engang, men da tar Joakim Hafslien frem en kjempe redning. Vi maler videre, vår midtbane løper Austad fullstendig i senk. To min før pause får vi en velfortjent skåring hvor Nils Otto spiller Emil fint fri som sikkert setter inn 1-0 til oss. Vi går til pause med en viktig ledelse.

I pausepraten er vi enig om at dette kan vi ikke tape, hvis vi fortsetter med samme holdninger i andre omgang. Spillerne har kun fokus på egne prestasjoner og da er vi et mye bedre fotballag kort og godt.

Andre omgang går vi ut i høyt tempo. Skaper 2-3 virkelige store sjanser. Vi bør punktere kampen med både 2-0 og 3-0, men det vil seg ikke helt. Innsatsen er så bra at vi uansett har full kontroll og tror vi ror dette lett i land, men 3 min på overtid bestemmer en hellers så god dommer at han ønsker å hjelpe Austad. Han gir dem en straffe som ikke mange skjønner noe av. Selv 2-3 Austad spillere sier til våre gutter at der ble dere virkelig snytt for tre poeng. Det tror vi alle sammen.

Der tok vi grundig feil. Joakim Hafslien som var keeper i ungdommen har spilt mange sesonger som utespiller, men i år har han gjort comeback som keeper. Han storspilte i hele kampen og selvfølgelig redder han straffen i det 93 min. Han blir kampen store spiller uten tvil. Det smakte utrolig godt med tre poeng i serieåpningen. «same procedure as every year» er et faktum 3 poeng mot Austad.

Etter kampen får vi ros av dommertrioen for å være en meget sympatisk gjeng. Det er hyggelig å høre.

Publikum har ikke sviktet oss i løpet av vinteren. De stiller mannsterke opp alt i første kamp. Fred Havn kommer helt fra Tofte for å se på oss. Det setter vi utrolig stor pris på. Nå er det to bortekamper til før vi har første hjemme kamp 28 april. Da håper vi å fylle tribunene igjen.

Fantastisk moro at det er i gang igjen gutter.