Huringen IF                      stadig bedre!           

                                                                           

Kongsberg - Huringen 1-1 (1-1)

06.04.2018

1-0 31 min

1-1 41 min Emil

 

Da var det endelig klart for serieåpning i 4 div. Huringen fyller 90 år i mai 2018. Bedre enn å ha a-lag i 4 divisjon for første gang i klubbens historie blir det ikke i jubileumsåret til klubben. Dagens motstander Kongsberg er en av favorittene til opprykk. Det var en spent gjeng som reiste opp til Kongsberg i dag. Tøffere motstand kunne vi nesten ikke fått i vår første kamp på dette nivået. Emil har en fantastisk flott prat i garderoben før kampen. Han klarer å motivere guttene til å yte maksimalt i alle kamper. Kampplan var krystallklar, her skulle det løpes til vi stupte. Vi skulle gå i strupen på Kongsberg fra første sekund. Første 25-30 min får vi merket at tempoet er vesentlig høyere enn vi er vant til fra 5 div. Vi har nok litt stor respekt for motstanderen, men jobber konstant i hele omgangen. Stresser Kongsberg så fort de får ballen. De får aldri mulighet til å spille oss ut. Etter 30 min lykkes det Kongsberg endelig å slå igjennom deres spiss. Han kommer i løps duell med Cornelius som forøvrig spiller en meget god kamp i dag. Han faller veldig lett og dommeren blåser straffe av det billige slaget. Kongsberg skårer sikkert og vi ligger under 1-0. Nå skal vi virkelig få se hva som bor i denne gjengen. I stedet for å falle sammen jobber vi oss inn i kampen. I det 40 min blir Emil felt på ca 25 meter. Drømme hold for den treffsikre venstrefoten til Emil. Rohit Saggi som er eliteserie dommer og har spilt sammen og mot Emil mange ganger står på siden. Han er dommer observatør for anledningen. Han sier det der blir mål jeg har sett Emil skåre derfra mange ganger, noe vi andre er helt enig i. Får vi frispark 16-35 meter er det nesten straffespark for oss. Emil svikter ikke han setter den kontrollert i mål og vi går til pause med 1-1.

I pausen skryter Emil av arbeidsmoralen til gutta. Rett og slett en solid første omgang. Nå gjelder det bare å stå imot kjøret siste 45 min. Kongsberg kommer garantert til å gjøre alt for å få med seg 3 poeng. Det eneste som er godt nok fordi i dag.

For en andre omgang vi spiller. Totalt sett er uavgjort helt greit, men vi kunne fort fått med oss tre poeng i dag. Kongsberg har sine muligheter de også. Blant annet kompenserer kampens gode dommer litt for det billige straffesparket i første omgang. Han lar en ganske klar situasjon gå i vår fordel, så da er det helt greit. Vi har flere sjanser og burde lagt på til 1-2 ved flere anledninger i andre omgang. Kampens desidert største mulighet får vi i det 93 min, da Tobias Ekholt snapper en tversoverpasning og kommer alene med keeper. Han gjør alt rett og lobber elegant over keeper, men dessverre stryker den millimeteren på utsiden av stolpen. Kampen ender 1-1 og vi får med oss et meget sterkt bort poeng. Tror ikke det er mange lag som kommer til å dra her fra med poeng i år. Vi takker Kongsberg for en fair og god kamp.

Kan igjen dra frem hele laget for en innsatts dere legger ned. Ønsker å nevne våre to debutanter spesielt. John Andreas som viser at han er en fantastisk signering for oss. Tam Le som kommer inn i siste sekund og redder oss fra keeperkrise. Begge har stor ære av dagens poeng.