Huringen IF                      stadig bedre!           

                                                                           

Svelvik - Huringen 2-4 (0-2)

10.08.2019

 3 min 0-1 Emil (straffe, Karl ble felt) 

27 min 0-2 Einar (Karl)

55 min 1-2 

59 min 1-3 Nahom (Karl)

83 min 2-3

93 min 2-4 Jørgen (Dennis)

Endelig var det klart for kamp igjen etter ferien. Dagens kamp borte mot Svelvik på selveste Svelvikdagen er årets desidert største høydepunkt for gutta og alle våre supportere. Svelvik gjør alt som står i deres makt for å skape en festkveld for breddefotballen. Flere uker i forveien kommer det diverse innslag på sosiale medier. Noe som gjør dette oppgjøret utrolig morsomt. Dette er den ene gangen i sesongen da gutta kan spille for flere tilskuere enn lag i OBOS ligaen. I dag var det hele 550 tilskuere på kamp. Bedre ramme kan man ikke få i 4 div.

Gutta har trent godt de siste tre ukene og gledet seg til kamp. Svelvik er et lag med voldsom vinnermentalitet. De gir seg aldri før dommeren har blåst av kampen. Sjefen hadde en veldig god prat før kampen. Alle gutta var klare for å løpe til de stupte.

Hvilken pangåpning vi skulle få, straffe alt etter 3 min. Karl som har valgt å spille for Huringen igjen tar ned ballen i feltet med sin enorme teknikk kjører han karusell med forsvaret til Svelvik som legger han i bakken. Emil er sikkerheten selv fra 11 meteren og vi leder 1-0. Vi ligger kompakt med laget, Svelvik sliter med å finne ut av hvordan de skal skape de store sjansene. De slår mye langt som våre to gode midtstoppere Nils Otto og Adrian enkelt rydder opp i. Helt bakerst har vi Kay Ingvald Thingstad som er vår nye keeper etter Martinaz flytte hjem til Litauen. Kay spilte en enorm kamp. Han sto som en levende vegg. De neste 25 min er kampen jevn spilt og det er stor nerve i kampen. I det 27 min får Karl ballen igjen han finner Einar som avanserer noen meter før han klinker det i mål fra ca 18 meter. 2-0 til oss og en fantastisk skåring av den nybakte pappa Einar Floberg. Han fikk en datter i løpet av sommerferien. Rutinert gjort å legge fødselen til fotballferien. Det er kaptein med stor K. Etter dette har vi god kontroll på kampen inn mot pause. Gutta spiller med høy selvtillit holder ballen mye i laget og prøver å roe ned når det er mulig. Vi går til pause med 2-0.

 

I pausen er sjefen voldsomt stolt av gutta, men minner de på at kampen er bare halvspilt. Svelvik kommer til å gå ut i 100 for å få en tidlig skåring for å komme med i kampen igjen. Vi må prøve og ikke lage for mye unødvendige frispark. Svelvik er veldig farlig på dødball.

I andre omgang kommer Joakim Pedersen inn etter lang tids skadeavbrekk. Veldig godt å ha med Joakim igjen.  Etter kun 10 min skjer det som ikke skulle skje. Vi mister ballen på egen banehalvdel og må kompensere med å lage frispark. Svelvik slår den inn i feltet hvor det ender i duell med Huringen og Svelvik spillere dessverre får vi headet ballen i eget mål. Nå får Svelvik virkelig blod på tann og jakter utligningsmålet, men kun i fire minutter. I det 59 min finner Karl igjen en medspiller i god posisjon. Denne gangen er det Nahom som tar med seg ballen inn i banen, fra ca 20 meter skrur han ballen forbi Svelvikskeeper og vi leder igjen med to mål. Som ventet gir ikke Svelvik opp av den grunn. De jakter en redusering. I det 82 min ruller de opp et flott angrep. De kommer rundt på kanten legger inn foran mål hvor de setter inn 2-3. Nå blir det virkelig nervepirrende sluttminutter. Svelvik kjører på med alt de har. De får 3-4 cornere på rad. Keeperen kommer opp for å få en utligning. 3 min på overtid får de igjen corner denne gangen header Joakim ballen ut på siden til Dennis som ser Jørgen har plassert seg helt på topp bak alle Svelvikspillerne, men på egen banehalvdel. Dennis slår en presis pasning til Jørgen som tar med seg ballen ca 35-40 meter fra det åpne Svelvik målet. Han setter den sikkert i mål og kampen er avgjort med 4-2 til oss.

Vi må takke Svelvik for at vi igjen får være med på en flott fotballkamp mot dem. Som alle andre kamper mot Svelvik er det nerve i kampen fra start til slutt. Må også takke alle supporterne som gjorde denne dagen helt fantastisk. Kvelden ble avsluttet med festival og Petter Katastrofe i Svelvik sentrum.